ОСТАННІ НОВИНИ

«Віддам місто у добрі руки»: борги Львова збільшуються ще на 200 млн грн

Львівський портал

|

Сьогодні боргова яма Львова збільшилася ще на 200 мільйонів гривень – міська рада схвалила випуск облігацій серії С місцевої позики Львова на відповідну суму. Позаяк наразі невирішеними залишаються питання, на що будуть використані ці кошти, і чи витримає бюджет розвитку нові боргові зобов’язання. Адже, за словами голови фракції УНП у міськраді Юрія Кужелюка, до сьогодні Львів уже встиг заборгувати понад 373 мільйони гривень.

За словами депутата, з цих коштів близько 238 мільйонів гривень – це основне тіло кредитів, решта ж – відсотки, які треба погасити протягом найближчих років. Зокрема, наступного року місто має сплатити за кредитними зобов’язаннями 27 млн грн, 2010 року – 33 млн грн, 2011 року – 30 млн грн. Найбільша ж сума «висить» над міським бюджетом у фатальному 2012 році, коли місто за уже наявними зобов’язаннями мало б сплатити близько 111 млн грн.

Відтак нова позика не викликає особливого оптимізму. З іншої ж сторони, чиновників приваблюють низькі відсотки: розмір відсоткового доходу нової місцевої облігації встановлено на рівні 12%.

Що ж до того, на що будуть витрачені кредитні кошти, то наразі одностайної позиції у депутатського корпусу та виконавчої влади немає. Хоча, найімовірніше, усе ж таки гроші спрямують на горезвісну підготовку до Євро-2012. Щоправда, так чи інакше, але міському голові та його команді доведеться погоджувати їх використання із депутатами. Адже відповідний пункт внесено в ухвалу про випуск облігацій.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *