ОСТАННІ НОВИНИ

Від неділі у Львові розпочнеться фестиваль диригентського мистецтва

Львівський портал

|

Фестиваль диригентського мистецтва пам’яті Миколи Колесси розпочнеться у Львові 9 листопада і триватиме до лютого 2009 року. Про це повідомляє відділ промоцій і зовнішніх зв’язків Львівської філармонії. 

Як і минулого року, фестиваль диригентського мистецтва цьогоріч зустрічатиме диригентів та музикантів із світовими іменами. Особливістю цього року стане, окрім традиційної участі Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії, участь у концертах двох кращих оркестрів України – Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України та Симфонічного оркестру Національної філармонії України.

Серед гостей фесту будуть: головний диригент та художній керівник Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України Володимир Сіренко, диригент Симфонічного оркестру Національної філармонії України Микола Дядюра, німецький диригент, професор-викладач численних курсів майстерності в  Німеччині, Австрії, Фінляндії, Франції, Великобританії та США Петер Гюльке, головний диригент Київського камерного оркестру Роман Гофман, а також тенор з Данії Стіг Андерсен та сопрано з Данії Ірен Теорін, які є одними з кращих виконавців музики Вагнера у світі, відомий скрипаль та ініціатор і художній керівник Міжнародного скрипкового фестивалю-конкурсу імені Бенджамена Бріттена в Лондоні Дмитро Ткаченко, провідний піаніст України  

Йожеф Єрмінь.

Цікаву будову має програма цьогорічного фестивалю. З чотирьох фестивальних концертів два – цілковито присвячені музиці композиторів-титанів європейського мистецтва: Бетховену та Ваґнеру. В інших концертах звучатимуть шедеври слов’янського музичного мистецтва – твори М. Березовського, П. Чайковського, С. Рахманінова, І. Стравінського, Є. Станюковича.

 Усі концерти відбуватимуться у Львівській філармонії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *