ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрийському парку бульдозером зруйнували самовільно зведений паркан ресторану «Супутник»

Львівський портал

|

В присутності представників міської ради, прокуратури та управління екології бульдозером показово сьогодні зруйнували самовільно збудований цегляний паркан навколо ресторану «Супутник», що у Стрийському парку. Про це повідомляє з місця події кореспондент «Львівського порталу».

За словами голови постійної депутатської комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Віри Лясковської, власник ресторану без будь-яких дозволів збудував паркан і тим самим захопив землю на 22 сотках природоохоронної землі. Сама ж будівля ресторану була збудовано вже давно, проте ніде не зареєстрована.

«Раніше, напевно, мала бути тимчасова споруда, тому в БТІ інформації про неї немає, але ми ще це будемо з’ясовувати», – зауважила вона.

Крім того, Віра Лясковська запевнила, що на сьогоднішнє знесення паркану прокуратура дала припис, проте кримінальну справу проти самовільної забудови порушить незабаром. Нині цією справою займається прокуратура та управління екології.

На запитання журналістів, чи самовільне будівництво узаконять за умови сплати усіх штрафів, Лясковська відповіла, що це неможливо, бо парк є історико-культурною цінністю. Також вона додала, що штрафні санкції за самовільну забудову паркану будуть становити у розмірі приблизно 10 тис. грн, а за нанесені збитки вони вимагатимуть відшкодувати державі 50% від вартості будівлі.

Наразі, як інформує кореспондент «Львівського порталу», бульдозером вибили три величезні діри у паркані з різних сторін, остаточно власник сам його ліквідовуватиме.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *