ОСТАННІ НОВИНИ

Кміть просить контролерів ходити в аптеки разом

Львівський портал

|

Контролюючі органи відтепер ходитимуть з перевірками по аптеках усі разом і не так часто. Такими словами намагався втішити представників львівських аптек голова Львівської ОДА Микола Кміть під час наради з питань ціноутворення в аптечній мережі Львівської області, котра відбулася сьогодні.Нарада, що проходила під головуванням губернатора, була скликана на прохання самих аптекарів, які скаржилися на надмірну увагу до них з боку контролюючих органів. Останні збільшили свою зацікавленість діяльністю аптек, виконуючи вимоги Кабміну, що стосуються посиленого контролю за ціноутворенням медичних препаратів.
За словами заступника голови ЛОДА Ярослава Кашуби, керівники аптечних мереж скаржилися, що через постійні рейди податкової та інших контролюючих органів, практично унеможливлюється нормальне функціонування аптечних закладів в області. Аптекарі пояснювали, що були змушені підняти ціни на ліки через стрімкий ріст долара, а власне у валюті їм доводиться розраховуватися з дистриб’юторами за постачання ліків іноземного виробництва.
Своєю чергою, голова ДПА у Львівській області Костянтин Зінкевич запевнив, що підстав проводити перевірки було достатньо тому й надалі відмовлятися від моніторингу ціноутворення в аптеках не варто.
За його словами, податківці впродовж останніх тижнів виявили чимало зловживань в аптеках. «На препарати вітчизняного виробництва була націнка від 63% до 85%. І це після постанови Кабміну, після розпорядження голови ЛОДА, де йдеться про дозволену надбавку 35%. Не все так гладко, ми провели 155 перевірок і є страшні приклади. Націнка на аскорбінову кислоту становила в деяких аптеках 81,2%, глюкозу та суху мікстуру від кашлю – 63%, еуфілін 85%», – повідомив К.Зінкевич.
За три тижні контролюючі органи, зокрема податкова інспекція, інспекція з контролю за цінами, інспекція з контролю за якістю лікарських засобів здійснили на Львівщині перевірку понад 170 аптек.
Відтак сторони зійшлися на тому, що контролюючі органи й далі проводитимуть перевірки, щоб контролювати націнку на медпрепарати, однак зважатимуть на прохання фармацевтів та голови ЛОДА. Микола Кміть пообіцяв найближчим часом підписати доручення контролюючим органам, аби вони узгоджували час й спільно виходити на ці рейди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *