ОСТАННІ НОВИНИ

Львів залучає нові види фінансування для розвитку комунальної сфери міста

Львівський портал

|

Львівська міська рада залучатиме нові види фінансування для підтримки комунальної сфери міста, повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Зокрема,  йдеться про лізинг. Інвестиції  планують спрямовувати у розробку нових та реконструкцію існуючих схем водоочистки, енергозбереження, придбання громадського транспорту та побудову сміттєпереробного заводу. Зараз ведуться перемовини із лізинговою компанією «Універсальною» щодо залучення їх досвіду у подібних проектах в інших містах України. Згідно з лізинговими схемами, місто зможе не лише оперативно використовувати необхідне  обладнання, а й за 3-5 років стати його власником.

«Велике зацікавлення викликали проекти теплопостачання. Було обговорено реалізацію у Львові проекту з використанням модульних котелень для шкіл та лікарень. Першим кроком співпраці стане вивчення досвіду в Рівному, де проекти таких котелень вже реалізують. Ми розглянемо доцільність розширення роботи в цьому напрямі», – зауважив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль.  

Нова система залучення коштів через лізинг дозволяє використовувати обладнання, що належить приватній компанії, вже сьогодні, виплачуючи так звані лізингові платежі, сума яких з націнкою не перевищує відсоткової ставки по гривні в кредит в комерційних банках. В кінці терміну сплати лізингових платежів актив переходить у власність та на баланс міста. Термін виплати лізингових платежів – 3-5 років.

Нагадаємо, що лізингова компанія «Універсальна» входить до складу Універсальної інвестиційної групи. Універсальна інвестиційна група є однією з найбільших фінансових груп західного регіону. До її складу входять нафтові, страхові та будівельні компанії.  Група активно веде співпрацю із світовими фінансовими установами. Зокрема, вона залучила кредит ЄБРР на 25 млн дол. США та кредити Міжнародної Фінансової Корпорації на 25 та 200 млн дол. США.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *