ОСТАННІ НОВИНИ

«Ратуша» потребує на цей рік ще 195 тис. грн на виплату зарплати своїм працівникам

Львівський портал

|

Головний редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв вимагає у Львівської міської ради виділити газеті додаткові 195 тисяч гривень на 2008 рік. Про це йдеться у листі головного редактора комунальної газети, скерованому керівництву міста та головам постійних депутатських комісій Львівської міської ради, повідомляє прес-служба ЛМР.

Як йдеться у листі, головний редактор запевняє, що наприкінці цього року йому забракло грошей для виплати зарплати працівникам. При цьому відповідальність за виникнення заборгованостей з виплати зарплати М. Савельєв покладає на Львівську міськраду. І, як зазначає прес-служба ЛМР, редактор погрожує зверненням до всеукраїнських ЗМІ та прокуратури.

«Газета отримала на 2008 рік 600 тисяч гривень. Це навіть більше, ніж вони просили. Головний редактор повинен був спланувати видатки так, аби грошей вистачило перш за все на зарплати працівникам – так вимагає закон – а потім на все інше. Якщо керівництво витрачало гроші на інші видатки і не подумало про те, що наприкінці року не матиме чим платити людям, то це питання до керівника. Однак департамент «Адміністрація міського голови» є лише посередником між бюджетом і газетою. Якщо депутати вирішать, що варто піти на вимоги головного редактора і виділити додаткові кошти, ми ці кошти їм передамо. Відповідне звернення до депутатів ми уже підготували», – прокоментував начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Остап Процик.

Однак сам головний редактор газети «Ратуша» у коментарі «Львівському порталу» повідомив, що виділених коштів для газети вистачило б до кінця цього року, якби з ініціативи самої ж ЛМР не була піднята заробітна платня і відповідно податки на неї.

«На початку року міськрада нам виділила 600 тисяч. А вже у лютому цього ж року, з ініціативи адміністрації міського голови, нам значно було піднято заробітну плату, але не за рахунок якихось додаткових надходжень, а за рахунок якраз цих виділених 600 тис. Відповідно, загальні витрати на зарплату та податки збільшено, тому відповідних грошей на жовтень, листопад, грудень нам не вистачило.

І ми дійсно вимагаємо ще коштів, бо, згідно зі статутом, заробітна плата і податки на неї забезпечуються засновником, тому ми вимагаємо, щоб ця зарплата була виплачена до кінця цього року. Якби міськрада не піднімала її, то, звісно, цих грошей нам би вистачило. І наголошую, що підняття зарплати було здійснено з ініціативи самої ЛМР згідно з чинним законодавством.

Також хочу зауважити, з 6-7 листопада у нас починається заборгованість по заробітній платі, і особисто я буду звертатися до органів Прокуратури з тим, щоб ця заборгованість у нас не виникала», – розповів М. Савельєв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *