ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко дав доручення Садовому створити у Львові музей визвольних змагань

Львівський портал

|

Президент України Віктор Ющенко дав вказівку міській владі створити у Львові музей визвольних змагань. Про це він сказав під час свого виступу на урочистостях з нагоди 90-річчя створення ЗУНР у львівському оперному театрі. 

"Даю пряме доручення міській владі якнайшвидше втілити цю ідею", – сказав він.

Водночас, В.Ющенко зазначив, що створення ЗУНР стало прикладом перемоги національного духу і військової певності. 

"Це – соборний для всієї України приклад перемоги нашого духу, народної сили і військової певності. Разом з появою Української Народної Республіки ця подія має загальноєвропейське значення і стоїть поруч з відновленням всіх центрально- і східноєвропейських національних держав", – сказав Прещидент. 

На переконання Глави держави, утворення Західноукраїнської Народної Республіки дало поштовх до справді національного об`єднання українських земель, яке завершилося Актом Злуки 22 січня 1919 року. 

Перед цим Президент поклав вінки лдо меморіалу Січовим стрільцям на Янівському цвинтарі. Також В.Ющенко відвідав селище Великий Любінь, де побував у дитячому буднику сімейного типу. Президент подарував сім’ї Невольків, яка виховує 10 власних і прийомних дітей ключі від легкового автомобіля «Чері амулет».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *