ОСТАННІ НОВИНИ

Національне представництво Міжрегіональної асоціації «Карпатський єврорегіон» працюватиме у Львові

Львівський портал

|

Національне представництво Міжрегіональної асоціації «Карпатський єврорегіон» буде знаходитися у приміщенні Львівської обласної ради, і очолюватиме його голова Старосамбірської районної ради, голова правління Асоціації органів місцевого самоврядування "Єврорегіон – Карпати -Україна" Володимир Горбовий. Таке рішення було прийняте учора на засіданні Ради Міжрегіональної Асоціації "Карпатський єврорегіон", – повідомляє прес-служба ЛОР.
До цієї організації входять представники Угорщини, Словаччини, Польщі, Румунії та України. Згідно з принципами "Карпатського єврорегіону", його керівництво здійснюється шляхом ротації від країни до країни, і зараз черга України. Міжнародну Раду "Карпатського Єврорегіону" очолив голова Закарпатської обласної ради Михайло Кічковський. 

На засіданні прийняли ряд концептуальних документів, зокрема Резолюцію Ради МА "Карпатський Єврорегіон" "Про екологічну ситуацію у Карпатському регіоні, її соціальні наслідки та шляхи поліпшення". На даній темі акцентувалася особлива увага під час засідання у зв’язку з тим, що навесні наступного року планується виступ голови Ради Михайла Кічковського на засіданні Європарламенту з цим питанням. 
Друге рішення стосувалося ініціативи Львівської обласної ради щодо проголошення 2009 року Роком Карпат. Ця ініціатива має на меті привернути увагу до проблематики цієї території і спробувати розвивати господарську, природоохоронну діяльність на екосистемних засадах, а не на міждержавному поділі. За приклад було взято проект, який зараз реалізовується в Європі, Альпійська програма. 

Окрім того, на засіданні погоджено міжнародний туристичний маршрут "Карпатський євро регіон», який охоплюватиме усі карпатські країни. Також було схвалено ідею проведення міжнародного фестивалю народної творчості представників національностей, які проживають на території "Карпатського єврорегіону". Сформовано робочі комісії "Карпатського єврорегіону" та визначено національних представників від кожної держави.

 Львівщину на засіданні Ради Міжрегіональної Асоціації "Карпатський єврорегіон" представляли Голова ЛОР Мирослав Сеник та його заступник Лев Захарчишин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *