ОСТАННІ НОВИНИ

Елітний військовий підрозділ Львівщини оснастять українськими парашутами спецпризначення

Львівський портал

|

Випробувані на Львівщині керовані парашутні системи спецпризначення українського виробництва “Статус-СП” та “Скаут” стоятимуть на озброєнні в одному з елітних підрозділів Збройних сил України. Про це повідомляє управління прес-служби Міністерства оборони України.

Контрольну експлуатацію парашутів українського виробництва розпочали на базі вертолітної частини армійської авіації 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, яка дислокується на Львівщині. Ці парашутні системи розробило та виготовило феодосійське товариство з обмеженою відповідальністю “Фирма “Передовые технологии парашютостроения”.

Оборонне відомство вже закупило 4 комплекти “Статус-СП” вартістю 12 тисяч гривень кожен. Документи про прийняття парашутного зразка “Скаут” на озброєння у підрозділи Збройних сил України перебувають на затвердженні в керівництва Міністерства оборони України. Згодом “Скаути”, призначені для стрибків за спеціальним завданням і поодинці, і групою, використовуватимуть для потреб війська.

Випробовування парашутів українського виробництва “Статус-СП” та “Скаут” на базі вертолітної частини армійської авіації на Львівщині триватимуть до 7 листопада.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *