ОСТАННІ НОВИНИ

Від завтра у Львові визначатимуть найкращого кухаря міста 2008 року

Львівський портал

|

У Львові визначатимуть найкращого кухаря Львова  2008 року. Подія відбудеться в рамках першого міського конкурсу кухарів «Львівська пательня», що триватиме з 30 жовтня по 5 грудня. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Також в рамках конкурсу передбачено провести ряд заходів щодо демонстрації кухарських вмінь. Організаторами конкурсу є Гільдія рестораторів Львова та Львівська міська рада.

Конкурс з визначення найкращого кухаря Львова пройде у два етапи. Перший етап конкурсу відбуватиметься з 30 жовтня по 20 листопада. На цьому етапі учасники конкурсу повинні приготувати страву та надіслати її фотографію разом з технологічною картою (описом виготовлення справи) в департамент економічної політики ЛМР з поміткою «Львівська пательня». З усіх надісланих пропозицій професійне журі має відібрати шість найкращих.

Другий етап конкурсу передбачає проведення фінальної частини п’ятого грудня у палаці спорту «Україна». Вибирати найкращого кухаря Львова 2008 року буде незалежне міжнародне журі. До складу журі увійдуть відомі кухарі з Польщі, Франції, України.

Передбачається, що фінал «Львівської пательні» пройде у форматі відкритого дійства, під час якого фіналісти на очах у публіки демонструватимуть свою майстерність у приготуванні м’ясних страв. Приз за 1 місце становить 5 тисяч грн, за друге місце – 3 тис. 500 грн, а за третє місце – 2 тис. 500 грн.

«Оскільки у Львові зареєстровано понад 800 юридичних осіб та близько 600 фізичних осіб – підприємців, які працюють в сфері кафе та ресторанів, – для міста є важливим сприяти розвитку цієї сфери», – зазначила начальник відділу економічного розвитку ЛМР Вікторія Довжик.

В рамках «Львівської пательні» відбудуться різноманітні майстер-класи та семінари. Також буде продемонстровано технологію виготовлення шоколадних цукерок та проведено шоу барменів. Як зазначив президент Гільдії рестораторів Львова Вардкес Арзуманян, цей конкурс має стати у місті щорічним.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *