ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк стає одним із лідерів виборчих симпатій на заході України

Львівський портал

|

Спікер парламенту Арсеній Яценюк набуває дедалі більшої популярності серед виборців  західних областей України. Про це свідчать результати опитування, проведеного центром «Соціоінформ» 1 – 12 жовтня у п’яти областях Західної України.

На запитання, за кого ви проголосували б, якби вибори відбулися наступної неділі, 45% учасників опитування відповіли, що за БЮТ. Ще 10,5% респондентів проголосували б за НУНС, а 9,9% – за гіпотетичний Блок Арсенія Яценюка.

Як пояснив директор «Соціоінформу» Олексій Антипович, організатори опитування виокремили Яценюка, зважаючи на те, що він ще не визначився з тим, як піде на позачергові вибори. Хоча рівень підтримки на заході України свідчить, що Яценюкові варто піти на ці вибори на чолі свого блоку, а не приставати до НУНС.

Також вагомий відсоток жителів Західної України проголосував би за ВО «Свобода» – 9,3%. Партія регіонів набрала б 4,2%, а «Народна самооборона» – 3,5%. Крім того, трипроцентний бар’єр долає Блок Литвина.

 А от низка політичних партій – НРУ, КУН, УНП, СПУ, «Пора», «Єдиний центр» набирають, згідно з цим опитуванням, менше одного відсотка.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *