ОСТАННІ НОВИНИ

Антимонопольний знову порушив справу проти великих нафтотрейдерів

Львівський портал

|

Антимонопольний комітет України 27 жовтня порушив справу проти найбільших нафтотрейдерів за підозрою у змові з метою необґрунтованого підвищення цін на бензин на автозаправних станціях. Про це журналістів у Полтаві повідомив виконуючий обов’язки голови АМКУ Олександр Мельниченко, передає proUA з посиланням на

«Українські новини».

 

«У всьому світі ціна знижується, а в нас підвищують. Адекватною повинна бути реакція … ціна операторів АЗС повинна бути економічно обґрунтованою і конкурентною», – сказав він.

 

Мельниченко відмовився назвати порушників, пославшись на таємницю слідства: «Ми назвемо тих нафтотрейдерів, хто допустив порушення, по закінченні нашого розслідування».

 

Він нагадав, що комітет раніше закликав нафтотрейдерів адекватно відреагувати на зниження вартості нафти на світових ринках, проте оператори ігнорують заклик.

 

Нагадаємо, АМКУ вже почав розслідування діяльності нафтотрейдерів на предмет можливої змови у зв’язку з одночасним встановленням однакових цін на бензин А-95 на автозаправних станціях у Києві і Київській області.

 

У 2008 році АМКУ кілька разів штрафував нафтотрейдерів на значні суми, зокрема за необґрунтоване підвищення цін на нафтопродукти.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *