ОСТАННІ НОВИНИ

Переговори про фінансову допомогу Україні майже закінчено - Тимошенко

Львівський портал

|

Уряд практично завершив переговорний процес зі світовими фінансовими організаціями щодо надання фінансової допомоги Україні для протистояння світовій фінансовій кризі. Як передає прес-служба уряду, про це прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила сьогодні під час наради з народними депутатами України. 
Голова уряду відзначила, що ця фінансова допомога надається Україні на достатньо тривалий час і під надзвичайно низькі відсотки. Прем’єр-міністр зауважила, що за рахунок цих коштів буде підтримано платіжний баланс України, золотовалютні резерви та буде надана можливість Уряду рекапіталізувати банківську систему держави. 
Тимошенко також наголосила, що отримання допомоги від світових фінансових організацій у найближчі дні напряму залежить від прийняття пакету законів щодо мінімізації впливу світової фінансової кризи на економіку України, підготовлених урядом. Прем’єр-міністр відзначила, що сподівається на прийняття даного законопроекту у парламенті вже наступного вівторка: „Я сподіваюся, що робочі групи фракцій знайдуть порозуміння і вийдуть на базі урядового законопроекту на єдиний спільний законопроект”.
Прем’єр-міністр також нагадала, що даний законопроект, стосується всіх без виключення сфер життя. Зокрема, він зміцнює та наповнює грошима банківську систему країну. Це, за словами голови уряду, дозволить уникнути рецесій та стагнації економіки, які спостерігаються у світі. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *