ОСТАННІ НОВИНИ

Дні НАТО проходять в інституті Сухопутних військ

Львівський портал

|

24-25 жовтня у Львівському інституті Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбуватимуться «Дні НАТО», повідомляє західний регіональний прес-центр Міноборони. Упродовж двох днів курсанти та офіцери військового навчального закладу обговорюватимуть із представниками НАТО питання трансформації військової складової Північноатлантичного Альянсу та участі у цьому України. Організовано цей захід Стратегічним командуванням НАТО з трансформації, управлінням євроатлантичної інтеграції Генштабу Збройних сил України та командуванням ЛІСВ. Для участі в цьому заході до Львова прибула військова делегація, до якої увійшли помічник начальника штабу з імплементації Стратегічного командування НАТО з трансформації генерал-майор Кель Скаре, представники штабу Стратегічного командування НАТО з трансформації капітан 2 рангу Кен Інгільбі, капітан 3 рангу Алекс Кейтс, майор Джоанна Хейс, а також заступник військового представника місії України при НАТО полковник Андрій Орденович та капітан 1 рангу Андрій Литовченко.

Перед початком пленарного засідання командування ЛІСВ надало можливість іноземним колегам ознайомитись із навчальною базою військового інституту. Закордонні гості оглянули навчальні аудиторії, комп’ютерні класи, лабораторії та тренажерні зали. Як відзначив згодом керівник делегації генерал-майор Кель Скаре, огляд можливостей навчального закладу справив враження на іноземних офіцерів. За його словами, сучасні інформаційні технології, які широко використовуються в навчальному процесі у Львівському інституті Сухопутних військ, добре поєднані із старими методиками військової освіти.

«Проведення «Днів НАТО» насамперед має на меті покращити інформаційну складову в галузі співробітництва «Україна-НАТО» серед курсантів нашого навчального закладу», –відзначив ТВО начальника військового інституту полковник Олександр Сивак.

Він також зауважив, що для українських військовиків було б важливо обговорити та окреслити шляхи вдосконалення та розвитку вищої військової освіти, провести активний обмін досвідом щодо європейських стандартів у військовому управлінні. Ми є свідками та активними учасниками формування в Україні сучасної армії, адаптованої до викликів у сфері безпеки і готової до виконання завдань за призначенням та до участі у міжнародному військовому співробітництві.

Генерал-майор Кель Скаре відзначив, що впродовж двох днів роботи цього військового форуму делегація офіцерів НАТО планує попрацювати із групами курсантів та офіцерів військового інституту. Вони не тільки бажають обговорити певні аспекти військової освіти та науки в нашій країні та більш детально довести до українських військовослужбовців інформацію щодо членства у Альянсі, але й вислухати зворотні думки  та пропозиції майбутніх офіцерів щодо їхнього бачення військової складової НАТО.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *