ОСТАННІ НОВИНИ

Вибори краще проводити після свят

Львівський портал

|

Комітет виборців виступає за проведення позачергових виборів Верховної Ради не раніше 25 січня 2009 року.
Про це на прес-конференції заявив голова правління КВУ Ігор Попов, – повідомляють «Українські новини».
«25 січня або початок лютого може бути оптимальною датою (для проведення позачергових виборів Ради)», – сказав він. При цьому Попов зазначив, що спроби сформувати коаліцію протягом останніх двох місяців провалилися, й продовжувати ці спроби немає сенсу.
«Якщо це (формування коаліції) не вдавалося 2 місяці, то немає змісту продовжувати ще 2-3 місяця», – сказав він. Попов вважає, що для проведення позачергових виборів необхідно, щоб всі політичні сили домовилися про дату їхнього проведення, можливо, за участі міжнародних посередників, погодили внести зміни до державного бюджету для виділення коштів на проведення виборів і домовилися про те, щоб визнавати Раду правочинною після видання указу про призначення виборів.
Також, можливо, необхідно включити в ці домовленості пункт про роботу парламенту без вихідних до прийняття всіх необхідних законодавчих актів.
Серед таких актів Попов назвав пакет антикризових законопроектів, зміни до виборчого законодавства з виключенням з нього норми про необхідність створення електронного реєстру виборців, скасування норми про обов`язкову 50%-у явку на вибори й лібералізацію законодавства про діяльність ЗМІ під час передвиборної кампанії.
Крім того, Попов вважає за необхідне внести зміни в порядок формування виборчих комісій, установивши, що в їхньому формуванні можуть брати участь політичні сили, не представлені в Раді. 
Нагадаємо, Комітет виборців прогнозує явку виборців не менше 60% на позачергових виборах Верховної Ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *