ОСТАННІ НОВИНИ

Львівську облраду запросили до участі в міжнародній організації єврорегіон «Балтика»

Львівський портал

|

Секретаріат єврорегіону "Балтика" ухвалив рішення про запрошення представників Львівської обласної ради до участі в робочих групах цього єврорегіону, передає прес-служба Львівської облради.

Представників Львівщині запрошують до співпраці у напрямах інновації, розвитку водного господарства, енергетики, транспорту, розвитку сільських регіонів та ін.

Єврорегіон "Балтика" – міжнародна організація, створена насамперед для охорони екології басейну Балтики. До його складу входять країни, розташовані на землях басейну Балтики, а також сусідні території.

Для нашої області це реальна можливість покращити стан екологічних проблем, зокрема, йдеться про покращення системи очисних споруд, каналізацій, водостоків. Після екологічної співпраці можлива співпраця і в інших аспектах: економічному, науковому тощо, для вирішення спільних проблем.

Один із реальних варіантів співпраці – будівництво українського терміналу в порту в Ельбльонгу. Відповідну ідею в Польщі погоджено на урядовому рівні. За словами експертів, саме Ельбльонг є найбільш придатним портовим містом для створення українського терміналу, оскільки 2 % населення — етнічні українці, а міська і портова влада усвідомлює, що спеціалізація в українському (а також словацькому і білоруському) транзиті — це сьогодні єдиний реальний шанс розвитку порту, який в інших сферах не зможе конкурувати з Гданськом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *