ОСТАННІ НОВИНИ

Мораторій на дострокове зняття коштів із депозитів скасують, щойно знайдуть інвестора для «Промінвестбанку»?

Львівський портал

|

Скасування постанови Національного банку України в частині дострокового зняття коштів із депозитних рахунків залежить від того, наскільки оперативно знайдуть стратегічного інвестора для «Промінвестбанку».

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив керівник групи радників голови Національного банку України Валерій Литвицький сьогодні на прес-конференції. 

“Стельмах учора заявив, що чим швидше вирішать питання «Промінвестбанку» через стратегічного інвестора, тим швидше (у частині строкових депозитів) цю постанову можуть відкликати. Він сказав, що, можливо, і до кінця року – це буде як новорічний подарунок. Я просто навів його слова», – сказав В. Литвицький. 

Він також зазначив, що термін дії постанови № 319 у частині дострокового зняття коштів із банківських депозитних рахунків не вказано у зв`язку з тим, що її можна буде припинити набагато раніше, ніж передбачали.

Як уже повідомляли, правління Національного банку України 13 жовтня ввело в дію постанову №319 від 11 жовтня ц. р. з метою нейтралізації впливу глобальної фінансової кризи на економіку країни і забезпечення стабільності банківської системи, для захисту інтересів вкладників і інших кредиторів банків, якою зобов`язав банки здійснювати активні операції в обсягах, які були досягнуті ними на цю дату. 

Також, згідно з постановою, Нацбанк заборонив дострокове розірвання договорів за вкладами банківських депозитів. 

Крім того, НБУ ввів п`ятипроцентну маржу між курсом купівлі – продажу валюти на готівковому ринку.

Тим часом керівник інвестиційної компанії Dragon Capital (компанія уповноважена на дії із залучення інвестора в "Промінвестбанк") Дмитро Тарабаркін 21 жовтня заявляв, що акціонери “Промінвестбанку” розраховують залучити стратегічного інвестора до нового року. 

7 жовтня НБУ ввів тимчасову адміністрацію в «Промінвестбанку», тимчасовим адміністратором призначено заступника голови Нацбанку Володимира Кротюка.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *