ОСТАННІ НОВИНИ

В’ятрович очолив архів СБУ

Львівський портал

|

 Голова вченої ради Центру досліджень визвольного руху Володимир В’ятрович призначений на посаду директора Галузевого державного архіву СБ України. Про це йдеться в повідомленні ЦДВР.
На зустрічі із колективом архіву Володимир В’ятрович наголосив: «Нашою головною метою повинно бути збереження унікальних документів і створення максимально зручного і відкритого доступу до інформації, яка має історичне значення. Своєю роботою ми повинні допомогти людям розібратися в нашій нелегкій історії, звільнити історію від брехливих пропагандистських нашарувань».
Для цього, зазначив В.В’ятрович, буде інтенсифікована наукова робота архіву і насамперед за такими напрямами: політичні репресії радянської влади, голодомор, український визвольний рух. Відбуватиметься подальша розробка фондів, їх автоматизація та створення баз даних, які допоможуть науковцям ефективніше працювати із документами архіву. В.В’ятрович й надалі координуватиме дослідницьку співпрацю СБУ з Українським інститутом національної пам’яті, Асоціацією дослідників голодоморів та іншими науково-дослідницькими організаціями.
В.В’ятрович – кандидат історичних наук, автор  понад 50 наукових та науково-популярних праць з історії українського визвольного руху.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *