ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий не хоче конкурсів з визначення інвестора та генпідрядника будівництва стадіону?

Львівський портал

|

Вже в середині листопада Львів може отримати інвестора та генпідрядника із будівництва євростадіону. Однак це можливо тільки за умови, якщо мерія виконає ухвалу останнього пленарного засідання сесії ЛМР, розробить умови і оголосить про проведення відповідних конкурсів. Про це «Львівському порталу» повідомив депутат ЛМР, член робочої групи з контролю та пошуку інвестора до Євро-2012 Сергій Бащук.

За словами Сергія Бащука, міський голова Львова Андрій Садовий не виконує ухвалу, прийняту минулого четверга на пленарному засіданні, в якій міському голові рекомендували розробити умови та оголосити новий інвестиційний конкурс та конкурс на визначення генпідрядника.

«Виглядає так, що Андрій Садовий проти його проведення. Мер розглядає дві пропозиції фірм «Хофтіф» та «Єдітайп». А позиція робочої групи – без конкурсу нам не обійтись. Інакше як нам потім пояснити вісьмом компаніям, які подали пропозиції щодо стадіону, чому в кулуарах вибрали саме ту компанію чи іншу? Один раз мер вже став на ці граблі, коли в кулуарах вибрав компанію «Альпіна» та провів інвестиційний конкурс, який навіть не став конкурсом на генпідряд», – констатував Сергій Бащук.

За прогнозами депутата, якщо позиція Андрія Садового зміниться на користь конкурсу, то вже до середини листопада місто має шанси визначитись із генпідрядником і вирішити питання інвестора.

«Багато компаній говорять: якщо саме вони будуватимуть стадіон, то будуть залучати європейські кредити. Принаймні до економічної кризи у світі говорилось про 4-5% річних. Це для міста супервигідно. А затягування часу, мовляв, «хлопці, я вам кажу, я вам гарантую», я вже чув протягом останнього року. Що з цього вийшло, побачили всі»,  –зазначив депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *