ОСТАННІ НОВИНИ

Через економічну кризу може постраждати бюджет Львова

Львівський портал

|

Загальна фінансова криза в країні може вплинути на бюджет Львова. Як повідомив «Львівському порталу» депутат ЛМР, голова бюджетної комісії Андрій Стецьків, перед загрозою недовиконання опинилась дохідна частина бюджету розвитку.

Аби убезпечити себе від можливих фінансових втрат, місто тимчасово мінімізувало свої банківські вклади та зняло із депозитів гроші. «Ми зняли максимум коштів, які у нас були на депозитах, бо якби банки, в яких місто розмістило гроші, збанкрутували, були би складності із їх поверненням. У Львова відкрита депозитна лінія в трьох банках. Однак було прийнято рішення тимчасово змінімізувати наші вклади. Близько 70 млн грн зараз вилучено назад у бюджет», повідомив Андрій Стецьків. За його словами, фінансовий крах ісладського банку (одного із власників банку «Львів», в якого місто позичило 92 млн грн) не відіб’ється на інтересах міста.

За словами депутата, через загальну економічну кризу вже найближчим часом бюджет Львова може недоотримати значні суми. «Я очікую, що проблеми у міста з’являться в площині доходів. Коли відбуваються такого роду фінансові катаклізми, які ми спостерігаємо зараз, знижується фінансова активність, зокрема, це стосується купівлі нерухомості. І це в той час, коли міський бюджет розвитку формується за рахунок продажу землі і майна. Відтак, ми можемо опинитись перед загрозою невиконання як нинішнього бюджету розвитку, так і виконання планів на наступний рік», прогнозує голова бюджетної комісії ЛМР.

Поряд із тим, зазначив Андрій Стецьків, ще одна небезпека для скарбниці Львова стосується податку із фізичних осіб.

«Якщо у нас цей збір систематично виконувався і перевиконувався, то зараз ціла низка підприємств скорочують штат працівників. Люди опиняються без зарплати, відповідно не платять податку. Відтак, менше грошей надходить до бюджету», резюмував депутат.

За його прогнозами, в контексті ймовірних нестач у бюджеті проблеми можуть бути і з будівництвом стадіону до Євро-2012 – місто може виявитись неспроможним фінансувати його спорудження. «Треба якомога швидше шукати інвестора, бо схема будівництва за бюджетні гроші може бути нереальною. І обов’язково треба шукати західних інветорів. Зрештою, коли фінансові показники стрибають, інвестори можуть бути зацікавлені в тому, аби вкладати в гроші. Але тут вже треба говорити про приватну власність», наголосив Андрій Стецьків.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *