ОСТАННІ НОВИНИ

Журналістів попереджують про «гарячу руку» міліціонерів

Львівський портал

|

Міністерство внутрішніх справ закликає журналістів до безпечної поведінки під час висвітлення конфліктних ситуацій і силових протистоянь за участі правоохоронних органів.

Про це сказано в повідомленні Департаменту зв’язків з громадськістю МВС, в якому наведено випадок конфліктної ситуації між працівниками міліції та журналістами, що трапився 2 жовтня в Печерському районі Києва під час припинення міліцією силового протистояння громадян із охоронцями будівництва житлового будинку, пише «Українська правда».

«Ми з розумінням ставимося до природного бажання журналістів бути в епіцентрі тих чи інших подій, аби «за гарячими слідами» інформувати громадськість про суспільно важливі події… Однак у вирі динамічних подій, де правоохоронцям доводиться приймати рішення і діяти негайно і рішуче, аби своєчасно запобігти загрозі громадському порядку і безпеці людей, стати потерпілими можуть, на жаль, і журналісти», – йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначають у відомстві, аж ніяк не кожен із них під час надзвичайних подій має «хоча б візуальні ознаки своєї професійної належності (відеокамера, фотоапарат, мікрофон тощо), не кажучи вже про «бейджик» на верхньому одязі або жилет із відповідним написом, які можуть засвідчити їх журналістський статус».

«Зважаючи на це, Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС звертається до керівників засобів масової інформації з проханням звернути особливу увагу на питання безпечної поведінки журналістів під час виконання своїх професійних обов’язків у різних конфліктних ситуаціях», – сказано у повідомленні.

Зокрема, у міліції вважають за доцільне забезпечити кожного журналіста спеціальним редакційним посвідченням – «бейджиком» «для їх візуального вирізнення працівниками міліції серед інших громадян».

«Це потрібно не лише для того, аби убезпечити журналістів від різних випадковостей, а й з метою надання їм з боку працівників міліції, які перебувають на місці події, усебічної допомоги у виконанні професійних обов’язків журналіста», – запевняють у відомстві.

«Закликаємо журналістів з розумінням ставитися до професійних обов’язків та дій працівників органів внутрішніх справ під час конфліктних ситуацій, пріоритетом для яких є захист закону, забезпечення громадського порядку та безпеки людей», – зазначають правоохоронці.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *