ОСТАННІ НОВИНИ

У «Криївці» презентували книгу про Василя Кука

Львівський портал

|

Книгу «Василь Кук – головний командир УПА» авторства Віталія Манзуренка та Олександра Іщука презентували сьогодні у «Криївці». Ліпшого місця для презентації такої книги, мабуть, і не знайти. Тим більше, що місце та книгу об’єднує не лише постать її головного героя, але й партнера проекту – бізнесмена Андрія Худо, який є власником закладу і став партнером у виданні книги.

 

Один із авторів Віталій Манзуренко зазначив, що в основу видання лягли автобіографія Кука та його кримінально-архівна справа, яка дивом залишилася в Україні.

 

Науковці зібрали в книзі не лише архівні документи, що й тепер не доступні простим людям, а й фотографії, які мало хто міг побачити. Це стосується, зокрема, світлин зі справи на Кука, яку було закрито щойно 1988 року, тобто за 28 років після його звільнення з в`язниці.

 

Ще один цікавий аспект книги – родинне життя головкома УПА, зокрема, дні про його сина Юрка, якого після арешту батьків забрали до дитячого будинку в Маріуполі і намагалися зробити відданим радянській системі.

 

Андрій Худо у своєму виступі зазначив, що допоміг у виданні цієї книги тому, що історія українських визвольних змагань занадто часто стає предметом розмаїтих політичних спекуляцій і тому видання правдивих книг на цю тему допоможе людям докопатися до істини.

 

Присутні на презентації фахівці відзначили високий рівень видання і закликали як присутніх, так  і всіх зацікавлених прочитати цю книгу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *