ОСТАННІ НОВИНИ

Мер Андрій Садовий набрався досвіду

Львівський портал

|

Міський голова Львова Андрій Садовий розчарувався практично в усіх потенційних інвесторах, готових збудувати стадіон до Євро-2012. Про це він заявив сьогодні під час брифінгу.

«Я не маю великої довіри до тих інвесторів, які обіцяють золоті гори. Обіцяють прийти і збудувати. Думаю, це просто невеликі компанії, які хочуть прийти і проекспериментувати. У нас нема часу на експерименти», – заявив Андрій Садовий. Досі він покладав великі надії на інвесторів і неодноразово заявляв про ряд привабливих пропозицій.

Натомість тепер мер Львова мріє, аби фінансування будівництва стадіону у Львові велося з держбюджету. «Якщо б зі сторони держави була підтримка, це було б дуже бажано для нас. Це був би оптимальний варіант. Адже інвестор нічого ніколи безкоштовно не дає. Якщо інвестор вкладає кошти в стадіон, то він взамін забирає щось і, як правило, забирає з покриттям усіх можливих ризиків. І третій варіант – будівництво за кошти міста, який ми зараз використовуємо, розуміючи, що є проблема з інвесторами», – зазначив А.Садовий.

Водночас мер відмовляється визнавати, що у розповідях про міфічних інвесторів, котрі він вів впродовж майже року, було витрачено час надаремно. І не погоджується з закидами, що таким чином Львів наблизився впритул до втрати права на проведення Євро. Він переконаний, що місто отримало великий здобуток – досвід. 

«Ми маємо якісний проект, усі погодження, маємо бачення, що робити і як робити. Це є дуже велика перевага і цей досвід, який ми здобули за останній період, треба сконцентрувати і рухатися вперед. Маємо весь пакет документів, який дає можливість приступити до будівництва. На сьогодні маємо право підписати угоду з виконавцем, якщо його пропозиція не перевищить ціни у 85 млн євро. Те, що ми вивчили, люди роками вчать. Ми можемо вже приступати до будівництва», – запевнив міський голова. Однак на питання, коли ж саме розпочнеться це будівництво, до якого Львів вже готовий, Андрій Садовий чіткої відповіді не дав. «Не приступаємо, бо питання в генпідряднику», – спромігся відповісти керманич Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *