ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати облради переймалися фізичною реабілітацією

Львівський портал

|

На засіданні постійної комісії Львівської обласної ради з питань охорони здоров`я, материнства та соціального захисту депутати слухали питання про надання послуг з фізичної реабілітації в лікувальних закладах Львівщини, передає прес-служба .

 

Як з’ясувалося під час засідання, хоч у низці медичних установ області і надаються послуги з реабілітації, жодний спеціаліст не оформлений за своїм фахом, тобто фах “фізична реабілітація” не внесений до штатного розпису МОЗ (т. з. Наказ №33).

 

У Львівському державному інституті фізичної культури 1995 року у рамках канадсько-української програми “Партнерство в охороні здоров`я” було започатковано підготовку фахівців фізичної реабілітації.  Ця професія пройшла експертизу галузевих інститутів, її затвердило Міністерство праці, і вона була внесена до класифікатора професій Держстандарту України за № 3226. Однак ця посада так і не введена в штатні розписи МОЗ.

Тому депутат Львівської обласної ради Ярослав Грибальський ініціював винесення цього питання для вирішення на обласному рівні.  Комісія вирішила створити робочу групу з напрацювання Комплексної програми фізичної реабілітації.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *