ОСТАННІ НОВИНИ

Соломія Крушельницька прикрашає своєю постаттю італійський музей

|

Минулого тижня відома оперна співачка Соломія Крушельницька прикрасила своєю постаттю веристський зал музею «Ла Скала», що у Мілані. Як повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції директор Львівського національного театру опери та балету ім. С.Крушельницької Тадей Едер, урочисте встановлення погруддя української оперної співачки відбулося 8 жовтня за участі уповноваженої української делегації.

На урочистості побував і сам губернатор Львівщини Микола Кміть, генеральний директор-художній керівник театру Тадей Едер, заслужений діяч мистецтв України Михайло Дутчак, автор скульптури народний художник України Ярослав Скакун, генеральний консул України в Мілані Володимир Яценівський та Великий магістр ордена Данила Галицького Ігор Жук, очолював делегацію міністр культури Василь Вовкун.

Як розповів директор Оперного театру Тадей Едер, бронзове погруддя відомої співачки тепер красується у великому залі музею «Ле Скала» між скульптурними портретами видатного італійського композитора Р. Леонкавалло і славетного італійського тенора Е. Карузо, поміж живописних портретів інших зіркових артистів світу.

«Ми чекали на домовленість з італійцями майже три роки. Ми горді тим, що погруддя нашої землячки, видатної оперної співачки знаходиться не лише у Львівському оперному, а й у визначному музеї Італії. І як зауважили італійські митці, це не просто погруддя, це погруддя «живої жінки». Вона прекрасна», – розповів Т. Едер.

Також генеральний директор-художній керівник Львівського театру зазначив, що Оперний театр отримав дозвіл від італійського музею на те, аби у Львові з’явилася копія погруддя Соломії Крушельницької.

«Такого ніде в світі немає, ми отримали дозвіл на те, щоб у нас була копія погруддя цієї співачки. До речі, директор музею Ренато Гаравалья розповів нам, що за останні 20 років їхній музей вперше взяв на експозицію чиюсь роботу, настільки сподобалась їм робота нашого українського скульптора», – зауважив Тадей Едер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *