ОСТАННІ НОВИНИ

Жителі області подали до податкової 40 скарг від початку року

|

З початку року на розгляд до органів ДПС Львівського регіону надійшло 656 письмових звернень від громадян, повідомляє сайт ДПА у Львівській області. Це на 7 звернень менше, ніж в аналогічний період минулого року.

Із загальної кількості – 606 (92,3%) становлять заяви, 40 (6%) – скарги, 9 (1,4%) – інформаційні запити, 1 (0,2%) – пропозиції. При цьому, до обласного апарату надійшло 290 звернень, 366 – до ДПІ у містах і районах області.

Громадяни у зверненнях найчастіше порушували питання щодо контрольно-перевірочної роботи та надання інформації про ухилення від сплати податків –188 звернень (28,7%), пов’язані з ідентифікаційними номерами – 67 звернень (10,2%), по податку з доходів фізичних осіб – 83 звернення (12,5%) та оподаткування доходів підприємницької діяльності – 69 звернень (10,5%).

Питання, з якими звертаються громадяни, здебільшого містять особливості та нюанси оподаткування, які виникали під час контрольно-перевірочної роботи, стосовно порядку оподаткування продажу нерухомого майна та отримання спадщини. Також пересічні громадяни надають інформацію та повідомляють про порушників податкового законодавства, ухилення від сплати податків та ведення незаконної підприємницької діяльності. Зросла кількість звернень громадян із питань, пов’язаних з ідентифікаційними номерами. Так, від початку року до податкових органів області надійшло 67 таких звернень, що на 28 звернень більше, ніж за аналогічний період 2007 року. Це пов’язано з тим, що часто громадяни, які раніше відмовилися від ідентифікаційних номерів через релігійні переконання, просять відновити анульовані ідентифікаційні номери.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *