ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові створили Центр навчання дітей з аутизмом

|

На базі загальноосвітньої спеціальної школи для дітей з важкими порушеннями мови на вул. Короленка, 1 у Львові цього року створено Центр навчання дітей з аутизмом. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Центр готуватиме хворих діток на аутизм до школи та навчання загалом, а також працюватимуть із батьками та опікунами таких дітей.

«Діти, хворі аутизмом, потребують спеціальної програми для навчання в загальноосвітніх закладах. У Львові вперше в Україні розпочинається проект навчання таких дітей. Зараз у Центрі налічується 19 дітей. Також з 72 родинами, де проживають хворі діти, веде роботу благодійний фонд взаємодопомоги та захисту дітей з аутизмом «Контакт», – повідомила директор Центру Юлія Рибак.

У співпраці з Центром та управлінням освіти БФ «Контакт» шукає шляхи включення осіб з аутизмом у навчання в інших загальноосвітніх закладах (успішний досвід такого включення вже існує). Також благодійний фонд «Контакт», опираючись на тісну співпрацю з відповідними державними структурами та міжнародними партнерами, зосереджує свою діяльність на створенні програми раннього виявлення можливих розладів спектру аутизму у дітей віком до 3 років, програми раннього інтенсивного втручання, на створенні «Клубу молоді» для осіб з аутизмом, організації реабілітаційних таборів для осіб з аутизмом та іншому.

Нагадаємо, що з 29 вересня по 5 жовтня у різних країнах світу оголошено Міжнародну акцію «Тиждень Інклюзії 2008» з ініціативи Чеської громадської організації «Rytmus and Quip».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *