ОСТАННІ НОВИНИ

Садовому показали «червону картку» за підготовку до Євро-2012

|

Сьогодні чи не вперше на офіційному рівні пролунали відкриті заяви про те, що міський голова Львова Андрій Садовий навмисне затягує підготовку міста до Євро-2012. Відтак, депутати Львівської обласної ради звернулися до Генпрокуратури з проханням перевірити діяльність львівського мера. Навіть більше, обласні обранці радять своїм колегам із міської ради поставити питання про доцільність перебування Садового на посаді міського голови.

Заява обласної ради – річ показова, хоча і досить двояка. З одного боку – обласні обранці відверто і вголос сказали те, що вже давно на устах у львів’ян та людей, які вболівають за проведення Євро-2012 у Львові.

Хоча з іншого боку – доцільність чи недоцільність перебування Садового на посаді міського голови перебуває поза компетенцією облради. Тому голосування за відповідне звернення є радше спробою заробити додаткові рейтинги, а не змінити ситуацію на краще чи бодай якось вплинути на неї.

Тож реакція міських депутатів не змусила себе чекати. Вони, зокрема, коректно натякають на те, що не варто пхати облрадівського носа у міські справи. Натомість колегам із Львівської облради керівники фракцій ЛМР радять звернути увагу на проблеми області, яких вистачає і без Євро-2012.

Водночас усі вони поділяють стурбованість обласної ради. Відтак умовним судним днем для міської влади має стати найближча сесія Львівської міської ради, під час якої про підготовку до Єврочемпіонату має звітувати керівник профільного департаменту Олег Засадний. Міські обранці обіцяють, що звітом одного лишень Засадного питання підготовки міста до Євро-2012 не обійдеться. Адже в усіх назбиралася низка питань до керівника міста, який півтора року тому взяв на себе одноосібну відповідальність за підготовку до футбольного чемпіонату.

Міський голова, до речі, заяву обласної ради вважає «дрібним шкідництвом, яке б’є по іміджу Львова». Водночас Андрій Садовий запевняє, що єдина структура, яка може оцінювати роботу міської влади щодо підготовки до Євро-2012 – УЄФА, експерти якої, за словами мера, зменшили свої застереження до будівництва стадіону.

Хай там як, але словесні перепалки обласних обранців і міського голови Львова не змінюють того факту, що підготовка до Єврочемпіонату наразі залишається суто віртуальною і далі розмов та обіцянок не заходить. Тож не виключено, що заява облради стане аж ніяк не останньою «червоною карткою» для Садового.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *