ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко дав парламенту ще кілька днів

|

Президент України Віктор Ю щенко дає парламентським політичним силам ще декілька днів для проведення діалогу щодо створення коаліції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив сьогодні на брифінгу у Великій Британії.

«Сьогодні парламентським силам потрібен діалог», – сказав В. Ю щенко .

За словами Президента, він розуміє, наскільки складною є ситуація, що склалася.

В. Ющенко вкотре наголосив, що не вірить у довговічність союзу між Блоком Юлії Тимошенко і Партією регіонів, зазначивши, що така коаліція не є природною.

«Я звертаюся до авторів кризи: якщо ви розпочали цю дорогу… то майте честь сказати, до чого ви прийшли», – сказав В. Ю щенко .

Водночас Президент зазначив, що є прихильником того, щоб у парламенті було знайдено порозуміння. При цьому він додав, що йому важко сказати, яким саме має бути це порозуміння, зауваживши, що «тільки у контексті національних демократичних пріоритетів можна знайти порозуміння».

За словами Президента України, хоча багато часу було згаяно, пройшов вже цілий місяць, і прем’єр-міністр не проводила переговори з демократичними силами, він дає час на налагодження діалогу. Разом з цим В. Ю щенко сказав, що якщо цього не станеться, він скористається своїм правом оголосити про розпуск парламенту і проведення дострокових виборів.

Відповідаючи на уточнююче питання журналістів, В. Ющенко додав, що він дає ще декілька днів політичним силам на проведення консультацій щодо створення коаліції.

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня Президент заявив, що має намір 7 жовтня провести консультації щодо розпуску Верховної Ради, якщо не буде створено нової коаліції. Відповідно до Конституції, у них мають брати участь лідери усіх фракцій парламенту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *