ОСТАННІ НОВИНИ

Упродовж цього літа в пришкільних таборах відпочило 56% львівських школярів

|

У літніх пришкільних та позашкільних таборах, а також в екскурсійній діяльності брали участь 39 тисяч 139 школярів міста, а це становить 56 % загальної кількості учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Про це сьогодні повідомила головний спеціаліст управління освіти ЛМР Ірина Гайдук.

Зокрема, за словами Ірини Гайдук, у підпорядкованих управлінню освіти двох стаціонарних дитячих оздоровчих закладах «Старт» і «Ватра», розташованих у Сколівському районі, оздоровлено 1080 львівських школярів, які належать до різних категорій соціально незахищених дітей, а також обдарованих і талановитих. Оздоровлення здійснювали впродовж чотирьох змін тривалістю 18 днів кожна (у 2007 році зміни тривали по 14 днів). Наступного року практику організації профільних змін у дитячих оздоровчих закладах буде продовжено.

Для функціонування цього літа двох заміських дитячих оздоровчих закладів, підпорядкованих управлінню освіти, із міського бюджету було виділено 1 мільйон 361 тисяч 500 грн, з них на харчування – 594 тис. грн (у 2007 році – 425 тис). Загалом на організацію літнього відпочинку в стаціонарних таборах «Старт» і «Ватра» витрачено 2 мільйони 829 тисяч 100 грн. З них 1 млн 987 тис. 600 грн – на підготовку оздоровчої кампанії та 841 тисяч 500 грн безпосередньо для організації перебування дітей.

З метою широко охопити дітей організованим відпочинком, у червні цього року при закладах освіти міста функціонувало 75 пришкільних таборів (у 2007 р. – 68). У них відпочило 3 тисячі 362 дітей (у 2007 р. – 3 499). Діти пільгових категорій харчувалися за бюджетні кошти. На це витрачено 27тисяч 910 грн. Решту дітей харчували за кошти батьків.

Окрім того, Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр організував профільний екологічний табір праці і відпочинку на базі «Зелем’янка» на території національного парку «Сколівські Бескиди». 54 вихованці центру стали учасниками екологічної експедиції, очищали джерела від замулень, прибирали береги річок, заготовляли запаси їжі на зиму для диких тварин, а також проводили роз’яснювальну роботу з відпочивальниками щодо охорони навколишнього середовища.


Подбав про відпочинок своїх вихованців і Центр творчості дітей та юнацтва Галичини. 40 дітей відпочили в Македонії та 80 у Болгарії. Також заклади освіти міста активно працювали щодо організації та проведення екскурсій, туристичних походів. Так, туристсько-екскурсійними подорожами у червні цього року охоплено 15443 школярів Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *