ОСТАННІ НОВИНИ

Нова-стара коаліція спочила в Бозі, так і не народившись

|

Схоже, що неслухняне тісто, яке ще донедавна називали співкоаліціянтами, попри різноманітні зусилля таки не вдасться зліпити докупи. Багатогодинні переговори бютівців та нунсівців за зачиненими дверима й втомлені усмішки перед камерами жодним чином не наближають колишніх друзів до підписання жаданої так званої нової коаліційної угоди. Угоди, яка б дала ще один бодай примарний шанс на продовження існування парламенту у сьогоднішньому вигляді.

Скидається на те, що демонстрація сили та амбітних м’язів Юлії Тимошенко, які проявилися у голосуванні однойменного блоку спільно з Партією регіонів, зараз зіграло злий жарт з ініціатором цієї гри. То ж до яких поступок не вдається сьогодні пані прем’єр, а все ж повноцінно задовольнити і прихилити на свій бік вчорашніх союзників їй не під силу. Не допомогло їй у цій ситуації навіть зречення від усіх богохульних законів, які вона насмілилася підтримати разом з регіонщиками й чим не на жарт озлобила президента. Також запізнілим розкаянням можна вважати й сьогоднішнє підписання заяви щодо подій у Грузії. Очевидно, тут з Юлією Володимирівною зіграла злий жарт приповідка: «краще ніколи, аніж так пізно».

Прикро, але не надто надійним союзником для залізної леді української політики виявився й Володимир Литвин. Попри солодкі обіцянки підтримати надійність нової коаліції своїми однопартійцями, він таки не надав жодного штика. Очевидно, пан Литвин вчасно прозрів та вирішив, що не варто там, де двоє друзів чубляться, підставляти свій зад для копняка.

Натомість настав час потирати руки й тепер демонструвати свої переваги, котрі, до речі, гарантовані Конституцією її гаранту. Президент Ющенко два дні поспіль нагадує парламентарям, що надходить час «ікс», за яким проглядають лише два варіанти. Або ж союзники граційно потиснуть один одному руки та проголосять про створення нової коаліції, або ж усім дружно доведеться готувати кишені до чергового спустошення. Тобто до нових політагітаційних витрат. І якщо ще вчора Віктор Ющенко делікатно натякав про ймовірність розпуску Верховної Ради, то вже сьогодні на нараді з губернаторами доволі прямолінійно заявив, що, мовляв, переговори переговорами, а пасувало би вже продемонструвати й позитивні плоди у вигляді коаліції. А принагідно ще нагадав присутнім, чиї вони годуванці. «Переговорний процес триває, і я хотів би, щоб він найближчим часом приніс плоди. Якщо цього не станеться, я скористаюся своїм конституційним правом щодо розпуску парламенту. Ми одна команда, пам’ятайте, ви є членами команди президента. Ми проводимо політику відстоювання загальнонаціональних пріоритетів», – наголосив Ющенко, звертаючись до голів обласних державних адміністрацій.

Марія Савка, «Львівський портал»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *