ОСТАННІ НОВИНИ

За найближчі два дні курс долара може дійти до 5,4?

|

Банкіри відзначають різке зниження курсу гривні на міжбанківському валютному ринку, повідомляють «Українські новини».

«Сьогодні котирування були 5,18-5,22 UAH/USD», – сказав директор департаменту казначейських операцій банку «Фінанси і Кредит» Андрій Войтенко.

За його словами, однією з основних причин зниження курсу гривні є відмова Національного банку проводити інтервенції на ринку. «Ми можемо піти і далі. 5,3 UAH/USD – це не межа», – додав Войтенко. Банкір зазначив, що вплив на курс гривні чинить також глобальна фінансова криза і що роздуми про спекуляції на ринку недоречні.

Дилер Першого українського міжнародного банку (ПУМБ) Олексій Муханов зазначає, що різке зниження курсу гривні є результатом бездіяльності Нацбанку. «Були котирування близько 5,24 UAH/USD», – сказав він.

Ця ситуація, на його думку, пов’язана з дефіцитом валюти на ринку, а також із тим, що НАК «Нафтогаз» ще не викупив усі свої надлишки для купівлі газу. Муханов вважає, що якщо Нацбанк не вживе заходів, то курс гривні на міжбанку може знизитися до 5,4 UAH/USD за найближчі 2 дні.

Дилер дилингового центру «Райффайзен Банку Аваль» Юрій Гриненко також відзначає великий попит на валюту. «Невихід Нацбанку і підвищений попит є результатом зниження курсу гривні», – сказав він.

Гриненко зазначив, що сьогодні Нацбанк також не виходитиме на міжбанк, а це може призвести до подальшого зниження курсу. Загалом дилери вважають, що ситуацію на ринку може врегулювати тільки Нацбанк, а його подальші кроки передбачити неможливо.

Як уже повідомляли, наприкінці вересня голова Ради НБУ Петро Порошенко заявив, що вважає недоцільним проведення інтервенцій НБУ на міжбанку, а також про відсутність підстав для подальшого зниження курсу гривні, повідомляє proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *