ОСТАННІ НОВИНИ

Для самотніх пенсіонерів організовують безоплатну екскурсію

|

До Міжнародного дня людини похилого віку управління соціального захисту Львівської міської ради організовує екскурсії для самотніх людей похилого віку. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Близько 100 людей зі Львова візьмуть участь в екскурсіях за маршрутом: Львів – Зарваниця – Заздрість (місце народження кардинала Йосипа Сліпого) – Глиняни –Львів.

Управління готує перекуси для учасників під час дороги.

Як повідомили в управлінні соціального захисту, серед людей похилого віку – ветерани війни, діти війни, монахи і монахині, інваліди, реабілітовані, вдови політв’язні та інші.

Під час екскурсій у місцях, де побувають самотні львів’яни, проходитимуть прощі.

Окрім того, благодійний фонд «Карітас – Львів – УГКЦ» за підтримки управління соціального захисту ЛМР реалізовують проект «Центр соціальної допомоги для потребуючих мешканців міста Львова». Цей проект спрямований на соціальний захист самотніх людей похилого віку, одиноких пенсіонерів, інвалідів, людей з мінімальними доходами, а також для тих, хто не має постійного місця проживання. У приміщенні центру встановлено два туалети та душову кабіну, сучасну систему o6iгpiвy. Обладнано пральню з постійним постачанням води, обладнано кімнату для надання первинної медичної допомоги, прихожа, кухня, їдальні. Також обладнано відділення для активного відпочинку, де відвідувачі можуть спілкуватися, переглядати тeлeпрограми, працювати за власними потребами. Є обладнана невелика бібліотека, а також невеличка затишна капличка, де кожен бажаючий може помолитися, поспілкуватися з духовною особою. Ще у Центрі є спортивний тренажер та інші спортивні прилади.

Територіальний центр через свої підрозділи забезпечує надання різних видів соціально-побутових, комунальних та медико-соціальних послуг непрацездатним громадянам відповідно до висновків лікарів про ступінь втрати здатності до самообслуговування, а саме придбання та доставку продовольчих, промислових та господарських товарів за рахунок обслуговуваних громадян (при необхідності, за зниженими цінами або безплатно), приготування їжі, доставка гарячих обідів, годування, в тому числі у пунктах харчування, їдальнях, доставку книг, газет, журналів тощо; виклик лікаря, придбання та доставка медикаментів, відвідування хворих у закладах охорони здоров’я, здійснення лікувально-оздоровчих, профілактичних заходів та соціально-психологічної реабілітації, госпіталізацію, консультування у лікарів та інших спеціалістів, створення умов для посильної праці; допомога у прибиранні приміщення, пранні білизни; надання платних послуг; оформлення документів на отримання субсидій по оплаті житлово-комунальних послуг, оплата платежів та інше.

На сьогодні центр обслуговує більше двох тисяч самотніх людей похилого віку. На підтримку цього проекту з міського бюджету виділено 39,4 тис.грн, загальний бюджет становить 65,9 тис.грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *