ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура спростовує звинувачення «Піраміди» і Марії Матіос щодо тиску на видавця

|

Прес-служба прокуратури Львівської області оприлюднила сьогодні спростування звинувачень керівника ЛА «Піраміда» та авторки книги «Москалиця» Марії Матіос у тиску на видавця цієї книги. Подаємо текст спростування повністю:

«Прес-служба прокуратури Львівської області змушена звернутись до ЗМІ з метою спростування відомостей, які були оприлюднені в деяких друкованих засобах масової інформації і пов’язані з неадекватною реакцією відомої письменниці та керівника Літературної агенції “Піраміда”, у зв’язку із виконанням покладених на нас Конституцією та Законами України функцій.

Повідомляємо, що зазначену перевірку, а таких прокуратура проводить тисячі, з питань додержання вимог Законів України, в тому числі Закону України “Про рекламу” розпочато на підставі публікації одного із інформаційних агентств щодо можливих фактів корупції, тобто у відповідності до ст.19 Закону України “Про прокуратуру”, а не на замовлення (тим більше політичне) чи у зв’язку із надуманою “війною” відомств і т.д., як зазначалось в деяких ЗМІ.

Крім того, спростовуємо і поширену керівником названої літературної агенції інформацію щодо вчиненого на нього “тиску” з боку представників прокуратури під час перевірки, оск і льки із подібними запитаннями щодо розміщення та проплати реклами вказаної книжки до нього ще раніше звертались журналісти, а право працівника прокуратури ставити запитання прямо передбачене ст.ст. 8, 20 та ін. Закону України “Про прокуратуру”.

Незважаючи на перешкоджання та негативну реакцію з боку деяких впливових осіб та окремих ЗМІ під час проведення даної перевірки, на даний час можна стверджувати, що об’єктивних даних про те, що таке розміщення реклами на біг-бордах та сіті-лайтах вказаної агенції книжки Марії Матіос “Москалиця” є “завуальованим хабарем” для службових осіб не здобуто. Також не встановлено і фактів завдання шкоди місцевому бюджету. Що стосується питань щодо заборгованості та несвоєчасної оплати названих послуг між суб’єктами господарювання і фізичними особами, то це не є предметом для прокурорського реагування » .

Нагадаємо, 23 вересня Львівська міська прокуратура розпочала перевірку в літературній агенції «Піраміда» щодо законності проведення рекламної кампанії нової книги Марії Матіос «Москалиця». Зокрема, прокуратуру зацікавило, за чиї гроші розміщено зовнішню рекламу книги на біг-бордах та сіті-лайтах у Львові. На ім’я генерального директора літературної агенції «Піраміда», кандидата історичних наук Василя Гутковського вручено вимогу про невідкладне надання прокуратурі міста Львова завірених матеріалів зі всією наявною інформацією з питань розміщення та оплати зовнішньої реклами видання, а також наявні ліцензії та інші документи дозвільного характеру, статут та зміни до нього і т.д.

24 вересня 2008 року генеральний директор ЛА «Піраміда» Василь Гутковський надіслав на ім’я Генерального Прокурора України Олександра Медведька та прокурора Львівської області Олексія Баганця листа-звернення із проханням посприяти припиненню тиску з боку міської прокуратури Львівської області. Як ідеться в цих листах-зверненнях, у тому разі, якщо тиск триватиме, генеральний директор ЛА «Піраміда» Василь Гутковський та колектив літературної агенції розпочне безстрокову акцію голодування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *