ОСТАННІ НОВИНИ

Борги ЖКГ області за газ становлять майже 83 млн грн, але влада сподівається більшість провести заліком

|

Обласна влада у питанні погашення боргів тепловиків за спожитий газ сподівається на урядову постанову №440, за допомоги якої можна частину коштів, що їх заплатили за опалення цього року, погасити як оплату за минулий рік. Про це заступник голови ЛОДА з питань житлово-комунального господарства Тарас Федак повідомив сьогодні на прес-конференції.

За його словами, загальна заборгованість по області становить майже 83 млн гривень. Із цієї суми 56,3 млн влада сподівається провести заліком на виконання згаданої вже постанови КМУ №440, а от понад 26 млн доведеться заплатити «живими» грішми.

З цієї суми 15 мільйонів заборгував Львів, а решту – інші міста та райони області. Борги тепловиків з Нового Роздолу складають 3,5 млн, Новояворівська – 1,6 млн. Також понад 1 млн гривень боргів мають тепловики Червонограда і Трускавця.

Тарас Федак наголосив, що обласна влада дуже сподівається на те, що ці борги можна буде провести заліком, щоби до першого жовтня їх погасити. Інакше газовики не дадуть ліміти на новий опалювальний сезон. «Цього року газовики значно жорсткіше ставляться до розрахунків і без стопроцентної оплати газу не дадуть», – наголосив Тарас Федак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *