ОСТАННІ НОВИНИ

Націоналісти вимагають ліквідувати монумент Слави та Марсове поле у Львові

|

Львівська міська організація Української партії прийняла звернення до Львівської міської ради, в якому вимагає прийняття рішення про ліквідацію всіх тоталітарних символів та пам’ятників епохи тоталітарної влади на території м. Львова , повідомляє «Гал-info».

Як ідеться у документі, прийнятому сьогодні за участю громадських діячів Львова, архітекторів, до першочергових об’єктів, які підлягають знесенню, були зараховані Марсове поле, Монумент на вул. Стрийській у Львові та барельєфи на фасаді на вул. Гнатюка.

Як йшлося під час круглого столу, рішення про реконструкцію Монументу по вул. Стрийській Львівська міська рада вже приймала, однак жоден з мерів, зокрема Василь Куйбіда, Любомир Буняк та Андрій Садовий, не взяв на себе відповідальності за виконання цього рішення.

За словами голови ЛМР УП Остапа Стахіва, для досягнення своєї мети вони розпочинають кампанію проведення засідань у Львові, а також акцій протесту. Водночас, як повідомив Стахів, подібні акції пройдуть і в інших містах України, зокрема у Києві, Одесі, Донецьку, де зберігаються подібні пам’ятки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *