ОСТАННІ НОВИНИ

Через вісім років суд визнав лікарську помилку, через яку загинула людина

|

Колегія суддів цивільної палати Львівського апеляційного суду частково задовольнила позов родичів Валерія Тіосси до Львівського регіонального фтизіопульмонологічного лікувального-діагностичного центру про відшкодування моральних збитків. Про це «Львівський портал» повідомив один з позивачів – Георгій Тіосса.

Таким чином закінчилася судова епопея, що тривала вісім років – після того, як у 2000-му році в згаданому центрі помер Валерій Тіосса, брата Г.Тіосси, якого за кілька днів до того госпіталізували через те, що у нього в горлі застрягла риб’яча кістка.

Брат померлого одразу ж поставив питання про відповідальність медиків, однак кримінальну справу за цим фактом порушили лише за три роки і закрили минулого року. Синівський районний суд, куди звернулися позивачі, проводив розгляд справи так само кілька років і відмовив їм у задоволенні позову. Відтак була скерована апеляція на це рішення.

У тексті рішення зазначено, що в висновках експерта від 2006 року зазначено, що між діями лікарів та настанням смерті В.Тіосси існує непрямий причинно-наслідковий зв’язок, бо лікар обрав не вірну тактику обстеження, а проведення езофагоскопії було передчасним. Відтак лікар не зміг вчасно діагностувати нарив і надати своєчасну допомогу.

Зважаючи на ці та інші дані, суд визнав, що смерть В.Тіосси призвела до моральних страждань позивачів – дружини і сина загиблого, які втратили батька та годувальника. Саме тому суд постановив стягнути з фтизіопульмонологічного центру по 15 тисяч на користь обох позивачів – дружини та сина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *