ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада VI скликання найменш ефективна та найбільш конфліктна - КВУ

|

За підсумками моніторингу діяльності депутатів парламенту та місцевих рад Комітет виборців України констатує, що діяльність Верховної Ради VI скликання є найменш ефективною та найбільш конфліктною. Про це йдеться у прес-релізі за підсумками моніторингу річної діяльності народних депутатів України VI скликання, повідомляє прес-служба КВУ.

Як йдеться у прес-релізі, через політичні протиріччя парламент не зміг професійно і адекватно організувати власну роботу. Проблеми виникали на кожному етапі: формування коаліції, виборів Голови Верховної Ради, призначення уряду, голосування за бюджет тощо. Майже рік парламент працював без заступників Голови ВР, що ускладнило і так непросту роботу. Більшість часу, відведеного на сесійні засідання, було витрачено не перерви та блокування трибуни.

КВУ вважає, що народні депутати практично не виконували передвиборних обіцянок, позиції фракцій часто визначалась сьогоденною політичною кон’юнктурою, а не інтересами виборців чи програмою партії.

У Верховній Раді VI скликання спостерігається систематичне порушення прав і інтересів депутатів з боку керівництва фракцій. Постійною стала практика відбору карток для голосування, контролю волевиявлення під час процедур таємного голосування, шантажу та підкупу. Вперше в історії українського парламентаризму депутат Святослав Вакарчук відмовився від мандату через небажання працювати за таких обставин, а спікер Арсеній Яценюк добровільно склав повноваження голови Верховної Ради.

Комітет виборців переконаний, що декларований „імперативний мандат” не знайшов практичного застосування, окремі депутати голосували всупереч фракційним рішенням або виходили з коаліції. Обіцяна модифікація системи „Рада” для стимулювання особистого голосування депутата відклалася на невизначений термін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *