ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада подала у прокуратуру за знесену пам’ятку архітектури

|

Управління охорони історичного середовища ЛМР подало у прокуратуру документи щодо власника будинку на вулиці Ярославенка, 30, який демонтував історико-архітектурну пам’ятку Львова. Про це йдеться у офіційному коментарі начальника управління Лілії Онищенко.

«Вперше у історії охорони пам’яток міста так цинічно знищено будинок. Будинок занесений до переліку пам’яток історії міста рішенням Львівського облвиконкому», – каже Лілія Онищенко.

За її словами, власника будинку Ростислава Мельника попередили про те, що будинок має пам’яткоохоронний статус та попередили про необхідність укласти охоронний договір про пам’ятку. Незважаючи на це, протягом одного дня будинок було повністю демонтовано.

Нагадаємо, будинок, який належав відомому українському композитору Ярославу Ярославенку, вщент зруйнували 11 вересня. Власником будинку, з а словами координатора ГФЛ Олега Мацеха, є син екс-заступника голови ЛОДА та депутата обласної ради Леоніда Мельника. Крім того, рішення дозволити проектування багатоквартирного житлового будинку з вбудованими офісними приміщеннями та автостоянками та знести існуючий будинок другого вересня цього року прийняв виконком Львівської міськради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *