ОСТАННІ НОВИНИ

Марафон до Євро-2012: люди з обмеженими можливостями подолають 42 км на візках

|

Піший марафон від Києва до Варшави, для людей з вадами здоров’я, пройде територією Львівської області 10-14 вересня 2008 з нагоди проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Як повідомляє прес-служба ЛОДА, впродовж марафону здорова людина – рекордсмен Книги Рекордів Гіннеса та Книги Рекордів України Микола Куценко буде долати кожен день марафонської дистанції (42 195 м), набиваючи без зупинки футбольного м`яча за футбольними правилами.

Супроводжуватимуть Миколу Куценка люди з обмеженими можливостями, які є параолімпійськими майстрами спорту України. Вони також встановлюватимуть світовий рекорд з долання такої відстані на візках.

Мета акції – об`єднати українській народ, їхні сили та спроможності на найвищі досягнення на підтримку проведення в Україні фінальної частини Євро-2012, що сприятиме економічному розвитку нашої держави, соціальної інтеграції до євроспільноти.

Протягом акції на центральних площах міст по маршруту марафону Микола Куценко проводитиме майстер-класи з набивання м`яча. Крім цього відбудеться показова демонстрація можливостей людини на візку.

Організаторами заходу є Броварське міське товариство інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату «Прагнення» за сприяння Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства у справах сім`ї, молоді та спорту України, Міністерства праці та соціальної політики України, Національного агентства України з питань підготовки до Євро-2012.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *