ОСТАННІ НОВИНИ

Каналізаційні стоки Сихова забруднили Зубру

|

Державна екологічна інспекція у Львівській області за результатами інструментально-лабораторних замірів та проведених інспекційних перевірок з’ яс у вала , що річка Зубра, яка бере початок на території Сихівського району Львова, забруднена господарсько-фекальними стоками. Про це повідомляє сайт Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.

Наразі Держекоінспекція не може встановити безпосереднього джерела забруднення госппобутовими стоками дощової каналізації (а відтак і самої річки Зубра) оскільки поки що не проведено інвентаризацію зовнішніх каналізаційних мереж, відсутні виконавчі креслення зовнішніх мереж і дощової, і господарсько-побутової каналізації загалом і немає власника дощової каналізації. Ймовірним джерелом забруднення річки називають підключення госппобутових стоків у дощову каналізацію.


Щоб мінімізувати забруднення поверхневих вод р. Зубра, Держекоінспекція у Львівській області зобов’язала Львівську міську раду:

– провести інвентаризацію каналізаційної мережі Сихівського району на предмет несанкціонованого підключення; вжити відповідних заходів з ліквідації несанкціонованих підключень;

– провести інспекційні перевірки усіх підприємств Сихівського району на предмет виявлення несанкціонованих підключень госппобутової каналізації до дощової;

– надати копію документів, що підтверджують власника дощової каналізаційної мережі у Сихівському районі;

– провести лабораторний контроль за якістю поверхневих вод у р. Зубра та наявних дощових випусків;

– провести гідротехнічні роботи з розчищення р. Зубра.

Інформацію з цього питання скерували до СБУ у Львівській області, Держекоінспекція у Львівській області взяла її на контроль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *