ОСТАННІ НОВИНИ

Принцеса Австрії приїде до Львова на салон художньої фотографії «З любов’ю до Жінки-2008»

|

Урочисте відкриття ІІІ Міжнародного салону художньої фотографії «З любов’ю до Жінки-2008» відбудеться 16 вересня 2008 року в Національному музеї у Львові. Як повідомляють організатори, серед почесних гостей заходу – принцеса Австрії та Люксембургу Аніта фон Хохенберг та її чоловік граф Андреасом Бордо.

З 11 до 13 липня 2008 року відбувся конкурсний відбір фотографій, представлений у трьох номінаціях – «Портрет», «Жанр» та «Тіло» («Ню»). Конкурсні роботи оцінювало міжнародне журі, до складу якого увійшли метри світового фотомистецтва та шановані у світі фотоіндустрії особи: Олександр Жилін – редактор журналу Photograher (Київ, Україна); Ольга Бидзан – арт-директор журналу Russian ZOOM (Москва, Росія); Гарік Аванесян – головний редактор журналу PhotoArt, член FIAP (Прага, Чеська республіка); Герхард Трумлер – професійний фотограф, автор понад 150 фотомонографій (Відень, Австрія); Олег Огородник – фотограф, почесний член FIAP (Львів, Україна).

У конкурсі взяли участь понад чотири тисячі робіт і українських, й іноземних фотографів. Міжнародне журі у складі представників Австрії, Чехії, Росії та України обрало 200 найкращих робіт, які представлять у Національному музеї у Львові. Крім нагород від салону, переможці отримають медалі та відзнаки (“Блакитна стрічка”) FIAP, а також – медалі та дипломи ISF.

У рамках салону буде випущено фотоальбом, до якого увійдуть найкращі роботи учасників.

Слід наголосити, що одне з пріоритетних завдань проекту – за допомогою мистецтва привернути увагу суспільства до Жінки, її здоров`я, проблем та почуттів. Кошти, отримані від проведення салону, спрямують у фонд «Збережемо здоров`я жінки», який займається дослідженням і профілактикою захворювань на рак шийки матки.

Відкриття фотосалону 16 вересня стане феєричним шоу – театралізованим дійством, представленим у вигляді історичної реконструкції епохи початку ХХ століття. Його відвідувачі отримають змогу відчути справжній дух Австро-Угорської імперії, її неповторний колорит та вишуканість традицій, а також усвідомити свою причетність до давніх культурних зв’язків Львова – Леополіса – Лемберга.

У числі запрошених – гості з Австрії, Німеччини, Данії, Чехії, Польщі, Румунії, Канади, Сполучених Штатів Америки, Росії, Китаю та інших країн світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *