ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові провели показову боротьбу з незаконним паркуванням

|

Сьогодні у Львові вкотре провели показову боротьбу з незаконним паркуванням автомобілів. Цього разу під приціл евакуаторів потрапили авта, припарковані на вулиці Городоцькій, 355. Це околиця міста, на якій зосереджені склади та приватні фірми.

За словами заступника начальника ЛКП «Муніципальна дружина» Семена Мисяка, цей рейд провели через звернення підприємців 15 місцевих фірм. «Підприємці вимагали, аби з паркуванням навели лад, бо всі роз’яснювальні заходи й таблички з написами «паркувати заборонено» не викликали у водіїв відповідної реакції», – наголосив він.

С. Мисяк також розповів, що поблизу складів склалася аварійна ситуація, оскільки водії транспортних засобів паркують авто незаконно. Ситуацію ускладнює й те, що коли до складів заїжджають габаритні вантажні машини, їм не вистачає місця для маневрів. А в разі ймовірної пожежі, машина МНС не матиме змоги дістатися до місця події.

За паркування в забороненому місці поплатились власники відразу чотирьох автомобілів, проте були й такі, що заплатили штраф на місці, і відразу повернули свій транспорт. Інші ж, навчені гірким досвідом своїх «колег», миттєво «розчистили» проїзд.

Натомість водій «ВАЗу» Володимир обурений діями евакуаторів: «Авто стояло на узбіччі й нікому не заважало. Такий крок можна розцінювати як прояв вандалізму міської ради, а оцінку правомірності моєї зупинки мають дати працівники ДАІ. І лише у випадку складання протоколу про моє можливе правопорушення, я згідний понести відповідальність», – зазначив він.

Нагадаємо, що автомобілі евакуйовують згідно з рішенням виконкому Львівської міської ради про порушення правил зупинки та стоянки, і класифікують як порушення благоустрою в місті. У середньому за місяць на штраф-майданчики Львова потрапляє 400 – 500 машин. Аби забрати авто зі штраф-майданчику, необхідно викласти як мінімум 281 гривню.

Варто зазначити, що досі у Львові жоден судовий позов на дії евакуаторів не задовольнили. Загалом у місті функціонує п’ять таких машин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *