ОСТАННІ НОВИНИ

Парламент дозволив приватизувати житло в гуртожитках

|

Верховна Рада дозволила громадянам, що проживають на законних підставах тривалий час в гуртожитках для самотніх громадян або сімей, приватизувати своє житло.

За ухвалення в другому читанні і в цілому проекту закону №2009 «Про забезпечення реалізації житлових прав жителів гуртожитків» проголосувало 359 при 226 необхідних депутатів.

Таким чином Рада встановила, що всі гуртожитки, на які розповсюджується дія цього закону, підлягають передачі у власність територіальним громадам протягом трьох років.

Згідно закону, громадяни, на яких розповсюджується дія нормативного акту і які проживають в гуртожитках, що є об’єктами права державної або комунальної власності, мають право на приватизацію займаного житла у вигляді окремої кімнати (декількох кімнат, житлових блоків, секцій), передає proUA.

Громадяни, які проживають в гуртожитках підприємств, що є власністю організацій, створених в процесі приватизації, отримують право на приватизацію займаних житлових приміщень після передачі таких гуртожитків в комунальну власність за умови, якщо вони фактично проживають в таких гуртожитках правомірно і не менше 5 років.

Закон не розповсюджується на громадян, які проживають в гуртожитках тимчасово, у зв’язку з навчанням, перенавчанням, у зв’язку з роботою або службою за контрактом.

У червні Рада відмовилася дозволити громадянам приватизовувати кімнати в гуртожитках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *