ОСТАННІ НОВИНИ

Молодіжні організації проведуть акцію пам’яті жертв Голодомору

|

Шостого вересня о 19 годині біля пам’ятника Т. Шевченкові у Львові відбудеться Всеукраїнська акція пам’яті жертв Голодомору «33 хвилини», повідомляє прес-служба Національної скаутської організації «Пласт».

Саме пластуни були ініціаторами проведення такого заходу, а розпочав його Президент України Віктор Ющенко 10 червня на Кіровоградщині. У Львові організацією акції займаються молодіжні громадські організації за сприяння Управління сім’ї, молоді та спорту Львівської міської ради.

Головне завдання, що ставлять перед собою організатори заходу – це доступно розповісти про злочини сталінського комуністичного режиму, ушанування жертв поіменно, а також залучення до пошукової та науково-дослідної роботи не лише вчених та науковців, але й громадськості.


Під час акції представники молодіжних організацій протягом 33 хвилин будуть зачитувати імена та прізвища людей, загиблих у 1932-33 роках, а також свідчення очевидців, які пережили роки Голодомору.

Акція «33 хвилини» триватиме до 22 листопада у всіх містах та районних центрах України та є складовою міжнародної акції «Незгасима свічка», що присвячена 75-річниці Голодомору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *