ОСТАННІ НОВИНИ

Газопостачання у потерпілих від паводку районах області відновлене за постійними схемами

|

Львівська Державна інспекція промислової безпеки та охорони праці у газовому господарстві і хімічній промисловості станом на 28 серпня у потерпілих від паводку районах Львівщини вжила усі необхідні заходи для відтворення якісного і безпечного газопостачання. Про це повідомляє прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду у Львівській області.

Пошкоджені системи газопостачання, а саме газопровід, що прокладений через Старий Самбір – Стрілки з 11-ма переходами через р. Дністер, поліетиленовий трубопровід, що проходить через р. Дністер до с. Созань та підвідний сталевий газопровід, який прокладений до м.Турка, силами управлінь з експлуатації газового господарства ВАТ «Львівгаз» були оперативно відновлені.

Таким чином, газопостачання населених пунктів Львівської області, які постраждали внаслідок стихійного лиха 24-27 липня цього року, відновлено повністю за постійними схемами, крім газопостачання газифікованої опалювальної котельні Созанського психоневрологічного диспансеру. На сьогодні газопостачання цієї котельні здійснюється за тимчасовою схемою шляхом прокладання газопроводу діаметром 80 мм довжиною біля 100 м з використанням сталевого тросового підвісу через р. Дністер. Термін переходу на постійну схему не визначено через відсутність достатніх коштів.

Як повідомив заступник начальника інспекції С.М. Шопяк, для переходу на постійну схему газопостачання виготовляється проектна документація та визначається підрядна будівельна організація.

Зокрема, за наполяганням інспекції територіального управління Держгірпромнагляду у Львівській області виготовляється проектна документація на проведення будівельно-монтажних робіт з укріплення міжселищних газопроводів (с. Бусовисько) та споруд і конструкцій при переходах газопроводів через річки та інші перешкоди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *