ОСТАННІ НОВИНИ

"Альпіне" хоче більше львівської землі, бо 25 га - замало

|

Представники австрійської компанії “Альпіне” хочуть для себе більше львівської землі, аніж були обумовлені попередньо 25 га, повідомив сьогодні під час зустрічі в редакції газети “Високий Замок” директор департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Засадний.

За його словами, у міжчассі змінилися вимоги УЄФА до стадіонів, і тепер чотири гектари землі під стадіон замало. За його словами, до 4 га, що їх планували віддати під сам стадіон, тепер треба ще додати 14 га під різні об ` єкти інфраструктури – паркінги, майданчики для медіа й т.д.

Зі свого боку член робочої групи депутат Володимир Гірняк розповів, що зараз група розглядає можливості пошуку земельних ділянок або ж інших активів міста, що їх можна запропонувати майбутньому інвестору. Ці об ` єкти винесуть на конкурс і переможець їх отримає.

За словами депутата, розглядається варіант ділянки по сусідству з майбутнім стадіоном або ж об’єкту нерухомості, що належить місту. Поки що проводиться оцінка варіантів і незабаром можна буде чекати на кінцеву пропозицію.

Він також сказав, що маючи реального інвестора, місто переформатує свої відносини з “Альпіною”, цим уже займеться інвестор і це зможе забезпечити ефективний контроль за будівництвом стадіону.

На його переконання, УКБ буде найменш ефективним менеджером у нагляді за будівництвом, а приватний капітал, особливо західний, із цим справиться ліпше.

Депутат також зазначив, що від самого початку було зрозуміло, що 25 га землі замало для того, щоби інвестори сприйняли таку пропозицію, однак виконавчі органи влади не змогли зробити її привабливішою для потенційних інвесторів.

Водночас, ніхто з учасників дискусії не зміг сказати, про які площі львівської землі йдеться. Поки що місто формує свою пропозицію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *