ОСТАННІ НОВИНИ

ТзОВ «Любінське сяйво» вимагає у прокуратури порушити справу проти чиновників ЛМР

|

Підприємці ТзОВ «Любінське сяйво» чекають на рішення апеляційного суду, щоб повернути в користування земельну ділянку під сільсько-господарський ринок по вулиці Петлюри, 11, яку за ухвалою Львівської міської ради віддали для ТзОВ «Інтермаркет». Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила директор ТзОВ «Любінське сяйво» Христина Станкевич.

Зокрема, підприємці колишнього ринку «Новий» судяться з міською радою й водночас звернулись до прокуратури з вимогою порушити справу проти міських чиновників за приховування документів. За словами Христини Станкевич, документи на право землекористування подали в міську раду, проте профільна комісія управління архітектури розглядала їх пів року й не ухвалила. Пізніше, замість того, щоб розглянути питання на сесії міської ради, документи заднім числом направили до архіву.

У той же час, без остаточного рішення апеляційного суду, депутати ЛМР цього року ухвалили проект землевідведення на користь ТзОВ «Інтермаркет», із якими заключать договір оренди.

Нагадаємо, що в 2006 році відбулася купівля-продаж об’єкту нерухомості та приватизовано будівлю по вулиці Петлюри, 11. ТзОВ «Новий ринок» ліквідували, а приміщення продали ТзОВ «Інтермаркет» за 2 млн 600 тис. грн (експертна оцінка – 7 млн 400 тис. грн). Відтоді підприємці-сільгоспвиробники борються за місце на ринку (на ринку працювали приблизно 300 осіб із 27 прилеглих до Львова сіл). Одна з проголосованих на сесії міської ради ухвал передбачає закріплення за «Інтермаркетом» земельної ділянки, яка надасть можливість торговому центру укладати договір оренди. На сьогодні цю ухвалу оскаржують у суді.

Підприємці подали до міськради документи, щоби закріпити за товариством земельну ділянку для функціонування міні-ринку. На таке звернення міськрада підготувала відповідний проект ухвали щодо відведення земельної ділянки. Однак, із невідомих причин документ не потрапив на сесію. Підприємці отримали лист від директора департаменту містобудування Андрія Павліва про те, що ці документи повернені в архів.

2006 року міськрада підготувала проект ухвали на надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою для ТзОВ «Інтермаркет». У документі йшлося також про землю, передбачену раніше для ринку «Люблінське сяйво». Депутати міськради проголосували за ухвалу. Працівники ринку подали в суд, щоби оскаржити ухвалу, оскільки вони першими звернулися за земельною ділянкою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *