ОСТАННІ НОВИНИ

Природні чудеса Львівщини не увійшли до сімки лідерів

|

Жодне з природніх чудес, які розміщені на території Львівської області, не увійшло до десятки лідерів Всеукраїнської акції «7 природних чудес України».

В Інтернет-голосуванні, яке проводилося на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua, за претендентів на природні чудеса було віддано більше 26 тисяч голосів.

До лютого 2008 року приймалися пропозиції регіональних оргкомітетів, наукових та громадських організацій щодо претендентів на участь у конкурсі. 28 лютого Оргкомітетом акції була оголошена сотня учасників акції «7 природних чудес України».

На наступному етапі конкурсу області представляли своїх номінантів, для чого організовувались відповідні прес-тури по Україні. 7 липня за результатами анкетування експертів (науковий та експертний супровід заходу здійснюється Інститутом геологічних наук НАН України та фахівцями біологічних, географічних та геологічних факультетів провідних вузів країни) були оголошені фіналісти акції – 21 об’єкт.

Відтак, до десятки лідерів за версією Інтернет-аудиторії увійшли:

1. Подільські Товтри (Хмельниччина).

2. Дністровський каньйон (Вінницька, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька обл.).

3. Оптимістична печера (Тернопільщина).

4. Озеро Синевир (Закарпаття).

5. Гранітно-степове Побужжя (Миколаївщина).

6. Асканія-Нова (Херсонщина).

7. Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент (Крим).

8. Мармурова печера (Крим).

9. Буковинські водоспади (Чернівецька обл.).

10. Озеро Світязь (Волинь).

За підсумками Акції буде видано довідково-туристичну літературу різними мовами, а також підготовлено відео- та радіопрограми, у яких міститиметься інформація про всі 21 об’єкт-фіналіст акції «7 природних чудес України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *