ОСТАННІ НОВИНИ

Коаліцію розвалив Ющенко - Тимошенко

|

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко звинувачує Президента Віктора Ющенка в розвалі демократичної коаліції. Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції, коментуючи заяву Ігоря Кріля щодо неефективності демкоаліції, передає www. pravda . com . ua .

«Це не будь-який депутат НУНС заявив, а цілий Кріль. Це серйозна заява. Кріль – не просто Кріль, а глашатай Віктора Івановича Балоги і Президента. І сьогодні нарешті, оприлюднена чітка позиція, що НУНС на чолі з Президентом готується створювати коаліцію з ПР», – зазначила Тимошенко.

При цьому вона нагадала, що коли Балога витягнув двох депутатів з коаліції, «двох своїх друзів Рибакова і Бута», то виникло питання правового сенсу: чи є коаліція, чи нема. «Насправді, конституція вже визначилась, що тільки фракція може увійти чи вийти (із коаліції). Тому ніякі депутати не можуть собі самотужки вийти й залишити в коаліції 225 депутатів», – наголосила Тимошенко.

Втім, відзначила Тимошенко, Партія регіонів зробила подання до КС із приводу існування коаліції. Найбільше здивування прем’єра викликало, що на дебатах в КС представник ПР Олена Лукаш і представник президента Марина Ставнійчук обрали однакову позицію «і доводили, що коаліції немає».

«Те, що представник Президента під стенограму трактувала, що коаліції немає, це є ще одним свідченням того, що коаліцію демократичну розвалює персонально Президент», – поскаржилась Тимошенко.

Вона нагадала, що з 18 членів КС шість прийшли туди при владі Партії регіонів, а ще шість обрані за квотою Президента. Відтак ці судді мають більшість, щоб ухвалити необхідне рішення. «Є велика загроза того, що за сприяння Президента і Партії регіонів буде ухвалено рішення, що коаліції не існує», – заявила Тимошенко.

Від себе Тимошенко пообіцяла «до останнього берегти демократичну коаліцію». «Будь-який політик на моєму місці вже б емоційно відреагував, але я кожне слово зважую, щоб якимись емоціями чи діями не дати руйнувати демократичну коаліцію», – сказала прем’єр.

Вона підозрює, що звинувачення в національній зраді з’явились, щоб було чим аргументувати створення коаліції з Партією регіонів, повідомляє proUA. «Мені прикро, що так відбувається», – зауважила Ю.Тимошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *